back

Чернігівці вшанували Тараса Шевченка у день його народження

09-03-2016 | 14:18

Сьогодні, 9-го березня, світ відзначає 202-у річниці від дня народження українського поета, художника і мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Урочистості з цієї нагоди відбулися і в Чернігові. Аби вклонитися великому Кобзарю, вже традиційно на майдані біля пам’ятника Шевченку, зібралися владці, громадські активісти і загал містян.

На урочистих зборах, які супроводжувалися виступами співців, читців і художніх колективів, слово мали просвітяни і поборники Незалежності України, представники влади області й міста. Зокрема, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, виголошуючи промову, акцентував увагу на тому, що велич і значущість постаті й здобутків Тараса Шевченка не лише пам’ятні, а й особливо актуальні в наш час. Як приклад Валерій Куліч навів нещодавнє знесення в Оренбурзі будинку, де мешкав Кобзар, що, на його переконання, свідчить: пам’ять про Шевченка є неприйнятною і для сучасних противників Незалежності України.

Окремо керівник виконавчої влади області зазначив, що Чернігівщина по праву пишається великою кількістю Шевченкових місць. Валерій Куліч запросив усіх, а особливо молодь, відвідувати їх і відкривати для себе Кобзаря.

Також у рамках заходів із нагоди 202-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка в Обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм відбудеться концерт «Встане правда! Встане воля!». Початок – о 19:00.



Прес-служба облдержадміністрації