back

Перспективи розвитку медицини області обговорюються на урядовому рівні

04-03-2016 | 08:30

Особливості реформування сфери охорони здоров'я на Чернігівщині голова ОДА Валерій Куліч обговорив вчора під час робочої зустрічі із заступником Міністра охорони здоров’я України Віктором Шафранським.

В нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

Представники виконавчої влади в області та урядовець розглянули ряд питань щодо розвитку якісного медичного обслуговування на Чернігівщині.

Увагу було акцентовано на реорганізації первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини. Зокрема зазначалося про можливі шляхи покращення матеріально-технічного забезпечення амбулаторно-поліклінічної служби та заохочення лікарів.

Довідково: Станом на 1 січня 2016 року в області зареєстровано 454,5 штатних посад сімейних лікарів. Більше 69% з них — у селі.

Реформування первинної ланки надання медичної допомоги передбачає створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, як першооснови удосконалення надання населенню медичної допомоги.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації