back

Прибирати — не лише корисно, а й цікаво та весело

02-03-2016 | 12:52

Цьогоріч Чернігівщина проводитиме масштабне весняне прибирання двічі: 23 квітня та 16 квітня.

Організатори екологічної акції «Зробимо Україну чистою!» запевняють, що відійдуть від стандартного розуміння збирання сміття, і зроблять цей процес максимально цікавим.

Довідково: Акція «Зробимо Україну чистою!» — найбільша соціально-екологічна акція в країні, що вже другий рік поспіль відбуватиметься під патронатом Першої Леді Марини Порошенко. Дата проведення — День довкілля, що припадає на третю суботу квітня.

Вже від початку свого існування акція об’єднала всі області України та АР Крим та є частиною всесвітнього руху “Let’s Do It, World”.



Детальніше про свої плани та результати минулорічних прибирань було повідомлено сьогодні під час обласного форуму «Взаємодія громадськості, бізнесу, органів державної влади при вирішенні соціальних питань ВГО «Let's do it, Ukraine – Чернігівщини».

Захід відбувся в облдержадміністрації за участі представників відповідних структурних підрозділів ОДА та міської ради, а також координаторів ВГО «Let's do it, Ukraine».



На форумі було чітко визначено, що потрібно для досягнення мети названої екологічної операції.

Перше — це заручитися підтримкою влади та громадськості. Акцію вже підтримує низка Міністерств. На обласному рівні усі структури та відомства також готові максимально сприяти цій події.

Мета акції не лише зібрати сміття, а ще й утилізувати його. Для цього необхідна співпраця і з місцевими підприємствами.

Наступний критерій — комунікація. Важлива вимога — вчасно та чітко сформулювати план дій та індивідуальні завдання. Тобто кожному учаснику акції (структурним підрозділам ОДА, громадськості і т.д) необхідно у визначені терміни пояснити за що він несе відповідальність, у в чому безпосередньо може допомогти.

Налагоджена комунікація регіональних організаторів акції між собою — запорука ефективності. Зокрема, що стосується вивозу зібраного сміття. Працівники ЖКГ мають завчасно отримати інформацію про заплановані місця прибирання, а безпосередньо у день екологічної операції мати відомості чи на всіх зазначених ділянках працюють, — акцентував директор Департаменту інформаційнойної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван.

Також він наголосив на детальній поінформованості населення, щодо умов акції. Адже, як вже зазначалося, цьогоріч вона планується у вигляді еко-квестів та вікторин.

До слова, для додаткового надання інструкцій, планується провести в облдержадміністрації прес-брифінг.

— У Чернігові наймасштабнішим місцем прибирання буде Ялівщина. Однак цьогоріч акція поширилася й на районні центри області, де теж планується зібрати сміття у парках та скверах. Та важливо не лише зробити місто чистим, а й донести його жителям, зокрема молоді, що таким воно може бути завжди. Адже чисто там, де не смітять, — зазначила обласний координатор акції Вікторія Богдан.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації