back

У Прилуках відбувся семінар новоствореної Державної служби України з питань праці

01-03-2016 | 08:21

26лютого 2016 року Прилуцьку тютюнову фабрику компанії Брітіш Американ Тобакко Україна відвідали керівники центрального апарату та регіональних відділень Державної служби із питань праці, представники міністерства аграрної політики та продовольства України, керівники Федерації профспілок України, журналісти національних та місцевих медіа.

Захід проходив у рамках всеукраїнського семінару новоствореної Державної служби України з питань праці щодо підвищення ефективності державного нагляду за станом охорони праці та промислової безпеки в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері. 

В  ході семінару учасники ознайомилися із інформацією про компанію, підходами до ведення бізнесу, загальною системою управління охороною праці на підприємстві, системою ідентифікації та оцінки ризиків, мотивації робітників до безпечної праці протягом тривалого часу, формами залучення працівників до виявлення та попередження небезпечних ситуацій.

Також гості Прилуцької тютюнової фабрики мали змогу ознайомитись з практичними розробками та ініціативами з питань охорони праці, на власні очі побачивши результати впровадження інтегрованої системи управління за стандартами ISO 9001, ISO 14001 та ISO 18001, реалізації низки проектів із підвищення безпеки праці “Kindergarten”,“5S”, “PULSAR”.

- Я вперше на цьому підприємстві, тож приємно відзначити, що це дійсно безпечне виробництво, на якому питання охорони праці - не формальність, а справжня практична робота всіх: і керівників, і працівників в цехах. Гарний приклад для інших, яким має бути сучасне європейського типу підприємство, - зазначив  Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега.

 Кожен із учасників семінару залишив фабрику із яскравими враженнями та новим досвідом, що має спонукати до поширення найкращих передових практик з промислової безпеки на підприємствах у всіх куточках України.

 

Довідково: «Бритіш Американ Тобакко Україна» – перше підприємство з іноземними інвестиціями у тютюновій галузі України, створене у 1993 році на базі Прилуцької тютюнової фабрики, яка має понад 120-річну історію. Після створення спільного підприємства з «Бритіш Американ Тобакко» фабрику було повністю реконструйовано і на старому місці постало нове сучасне підприємство, яке повністю відповідає світовим стандартам у сфері управління виробництвом, охорони праці й екологічної безпеки. Сьогодні в компанії працює більше 900 працівників, з них понад 480 задіяні у виробництві у Прилуках. Фабрика виробляє 10 марок сигарет, обсяги виробництва у 2015 році склали понад 19 млрд штук сигарет.