back

Про паліативну допомогу

29-02-2016 | 12:37

Минулого тижня на базі обласної лікарні для медичних працівників Чернігівської області відбувся навчальний семінар «Обіг наркотичних речовин в закладах охорони здоров'я». Співорганізаторами семінару виступили: Міністерство внутрішніх справ України, Державна служба України з контролю за наркотиками, Міжнародний фонд «Відродження», Всеукраїнського благодійного фонду «Соборність», Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

На семінарі обговорювалися питання про загальні засади надання паліативної допомоги лікарями загальної пракрити – сімейної медицини, забезпечення адекватним знеболенням пацієнтів через мережу аптечних закладів, розглядалися адекватні схеми знеболення та лікування хронічного больового синдрому. Присутні заслухали інформацію про нормативно-правову база щодо обігу наркотичних речовин в медичній сфері. Представники Міністерства внутрішніх справ України обговорили з учасниками семінару завдання, пріоритети діяльності, повноваження, питання контролю за обігом наркотичних речовин в медичній сфері та вимоги до приміщень зберігання наркотичних речовин.

Подібні навчальні семінари проведено для медичних працівників багатьох областей України і, як показує практика, питання, що обговорюються на них є вкрай актуальними.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації