back

Туристів на Чернігівщину заманюватимуть мальовничими пейзажами

26-02-2016 | 17:13

Помилуватися світлинами національних природних парків Чернігівщини відтепер можна і в друкованому варіанті.

Сьогодні в облдержадміністрації презентували довідникове видання «Природно-заповідний фонд Чернігівської області». Книга є результатом плідної співпраці екологів, науковців та представників Проекту ЄС «Clima East»: «Збереження та стале використання торфовищ»».

На Чернігівщині чи не найбільший природно-заповідний фонд в Україні. Ми маємо не лише цим пишатися, а й берегти існуюче та демонструвати усім охочим, — наголосив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

«Левова» частина роботи над книгою належить Департаменту екології та природних ресурсів ОДА: обробка наукових даних про 662 об’єкти природно-заповідного фонду області та підбір світлин.

У виданні доступно викладено еколого-туристичні маршрути та екологічні стежки на території найбільших природоохоронних об’єктів. Плюс до цього — 270 яскравих фото. Основне текстове наповнення — маловідомі факти та легенди нашого краю. Саме тому довідник буде цікавим не лише подорожуючим, а й місцевим жителям, — зазначила директор Департаменту Катерина Тканко.

До слова, поки наклад книги доволі невеликий, однак всі охочі зможуть ознайомитися з її електронною версією, що наступного тижня з’явиться на сайті Департаменту.

Задоволені виконаною роботою і представники Проекту ЄС «Clima East»: «Збереження та стале використання торфовищ»». Принагідно вони розповіли про подальші плани реалізації проекту на Чернігівщині, пілотною територією якого є Ніжинський район.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації