back

Витік газу на Чернігівщині — ситуація контрольована

26-02-2016 | 13:37

Керівництво облдержадміністрації, Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА та УДСНС оглянули місце аварійного викиду газу, а 26 лютого перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич провів термінове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вчора, близько 20.00 години, до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення, про аварійний викид газу між населеними пунктами Мрин та Плоске Носівського району. Сталося це на території підприємства Мринське управління підземного зберігання газу, яке підпорядковане ПАТ "Укртрансгаз".

Причиною аварії став викид свердловинних труб, що відбувся під час ремонтних робіт. Це призвело до фонтанування газу на висоту 40-50 метрів. На щастя, загорання не сталося.

Втім, як було зазначено на нараді, з метою забезпечення пожежної безпеки в населених, які потрапляють в двокілометрову зону, виставлено два пожежні пости на автоцистернах підрозділів УДСНС області. Також до місця події направлено відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області. Наразі на місці події працює 97 чоловік особового складу та 23 одиниці техніки.

Для попередження вибуху та загоряння газоповітряної суміші всі під’їзди до небезпечної зони перекриті підрозділами Національної поліції.

Проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

За даними розвідки концентрація газу в повітрі — близько 4-5%, що не перевищує вибухонебезпечний поріг.

Роботи з ліквідації надзвичайної ситуації тривають. Загрози поруч близько розташованим населеним пунктам немає.

УДСНС у Чернігівській області