back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко бере участь у засіданні Громадської гуманітарної ради

11-11-2011 | 12:15

11 листопада голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко бере участь у засіданні Громадської гуманітарної ради, яке проходить під головуванням Президента України Віктора Януковича.

На порядку денному - питання вдосконалення законодавства щодо збереження національної культурної спадщини та вшанування пам’яті видатних українців.

Говорячи про охорону культурної спадщини, Президент зауважив: йдеться про надзвичайно актуальне питання, проблемні моменти якого потрібно вирішувати якнайшвидше.

«Чекати якихось особливих, кращих часів, переконаний, буде помилкою з нашого боку… Ми зобов’язані як пріоритет для нашої держави, для сучасного і майбутніх поколінь виділити питання національної і культурної спадщини – її відновлення та збереження», - сказав Віктор Янукович.

Президент також зауважив, що в історії України є багато відомих постатей, яких шанують і пам’ятають в Європі. «Ми повинні віддати належне видатним особистостям, які походять з цих земель і свого часу зробили вагомий внесок у розвиток європейської освіти, культури та науки», - підкреслив Глава держави.

Джерело: Офіційний веб-сайт Президента України