back

Працівникам 46 підприємств області не виплатили заробленого

25-02-2016 | 12:25

Детально становище кожного з підприємств розглянули сьогодні на засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який керував роботою комісії, попри виплату тільки в лютому понад півтора мільйона гривень заборгованого, позитивної динаміки в скороченні боргів не відчувається. Особливе занепокоєння викликає ситуація на підприємствах, щодо яких застосовують процедури відновлення платоспроможності або визнання банкрутом. Там сконцентровано більше третини загальної суми боргу, яка складає 20,8 мільйона гривень.

Найбільше з таких підприємств заборгували своїм працівникам ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник» (2,8 млн грн), державне підприємство «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» (2 млн грн), ПАТ «Облтеплокомуненерго» (1,4 млн грн), ПАТ «Чернігівбуд» та його структурні підрозділи (1,5 млн грн).

Із тих , що працюють, найбільший борг має ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» — 3,5 мільйона гривень.

Як позитив на засіданні комісії було відзначено, що розрахувалися зі своїми працівниками усі бюджетні установи (за винятком залізничної лікарні) та сільськогосподарські підприємства. Крім того, боргів із зарплати не мають у п’ятнадцяти районах Чернігівщини.

В області щотижня здійснюється моніторинг стану виплати заробітної плати та постійно триває робота із зменшення заборгованості.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації