back

Леонід Сахневич на колегії Департаменту АПР: Варто не лише підраховувати вирощене, а й допомагати досягати кращих результатів

24-02-2016 | 14:14

Сьогодні аграрії області підбивали підсумки своє ї роботи у 2015 році.

На засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації обговорили методи популяризації продукції місцевих виробників. Наголошували на необхідності розширення ринку збуту та збільшенні виробництва сільськогосподарської продукції.

Нагальним залишається питання своєчасного розрахунку молокопереробних підприємств із сільгоспвиробниками за молочну сировину.

Загалом аграрії Чернігівщини утримують доволі сильні позиції на загальнонаціональному рівні.

При прогнозі в майже 3,4 мільйона намолочено 3,5 мільйона тонн зернових та зернобобових культур.

Виробництво олії з плюсом майже 13% ніж за аналогічний період попереднього року.

У сільськогосподарських підприємствах області відбулося збільшення обсягів виробництва молока та яєць.

Продуктивність дійної череди в середньому по області додала понад 8,1%. При цьому, найвищі показники досягнуті в Ічнянському, Варвинському, Бахмацькому районах.

Середньодобові прирости великої рогатої худоби у середньому по області збільшились до 567 голів.

Продовжувалась розбудова виробничої інфраструктури галузі.

Протягом 2015 року введено в експлуатацію 11 тваринницьких об’єктів: 6 — у скотарстві, 4 – у свинарстві, 1- у птахівництві.

Проводилась робота по технічному переоснащенню сільськогосподарського виробництва. Сільгосптоваровиробниками придбано 57 тракторів, 48 зернозбиральних комбайнів та 366 одиниць іншої техніки і обладнання на загальну суму 390 мільйонів гривень.

Втім працювати теж є над чим.

Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який відкривав засідання колегії, зауважив, що головною метою діяльності Департаменту та управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій у 2016 році буде забезпечення конкурентоспроможності сільського господарства області на внутрішньому і зовнішньому ринку та створення умов для розвитку підприємництва у сільській місцевості.

Профільні управління в районах мають більше уваги звернути на налагодження співробітництва з сільгоспвиробниками. Варто не лише підраховувати вирощене, а й допомагати досягати кращих результатів, — наголосив він.

В обговорені також взяв участь заступник голови облради Арсен Дідур.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації