back

Про результати контрольно-ревізійної роботи в області

24-11-2011 | 16:11

В ході комплексу заходів контролюючими органами встановлені непоодинокі факти порушень фінансово-бюджетної дисципліни. Це стосується невиконання вимог Бюджетного кодексу України щодо врахування в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ, неперерахування до бюджету обов’язкових податків, зборів та інших обов’язкових платежів, порядку розрахунків з Пенсійним фондом, нецільового використання бюджетних коштів, недостач ресурсів та недоотримання бюджетами всіх рівнів фінансових ресурсів.

Про це під час розширеного засідання Колегії облдержадміністрації повідомив перший заступник начальника КРУ в області Сергій Нікітченко.

За його словами, фінансові порушення встановлено на 373 підприємствах, установах і організаціях, або 99% від загальної кількості перевірених.

За порушення фінансово-бюджетної дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 706 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних стягнень 155 тисяч гривень.

Направлено до суду 54 протоколи про адміністративне правопорушення за порушення законодавства про бюджетну систему.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, результати перевірок КРУ повинні бути предметом постійного аналізу керівництва районів та розпорядників бюджетних коштів.

З метою виправлення недоліків та недопущення у подальшій роботі фактів порушень фінансово-бюджетної дисципліни, керівник області доручив керівництву фінансових органів, казначейської та контрольно-ревізійної служб провести тематичні навчання та покращити стан роз’яснювальної роботи з учасниками бюджетного процесу по вивченню нормативно-законодавчих документів з урахуванням змін до законодавства.

Головам районних державних адміністрації доручено посилити контроль за правильністю використання бюджетних коштів.





Прес-служба облдержадміністрації