back

На порядку денному: впровадження реформ та забезпечення природним газом бюджетних установ області

22-02-2016 | 16:48

Про готовність районів прийняти повноваження з державної реєстрації підприємців, речових прав на нерухоме майно говорили сьогодні на нараді в облдержадміністрації.

У засіданні взяв участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, представники відповідних структурних підрозділів, Головного територіального управління юстиції в області, очільники районів.

З травня зазначені повноваження мають виконувати державні реєстратори, посади яких створять на базі райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення.

Детальніше: Ще один етап децентралізації — передача на місця повноважень щодо надання адміністративних послуг державної реєстрації

Протягом останнього місяця Леонід Сахневич перевірив готовність кожного району щодо цього нововведення. Питання кадрів та місця роботи уповноваженої особи майже скрізь вирішено. Подальшого опрацювання потребує лише забезпеченість необхідною оргтехнікою та формування заробітного фонду.

Втім, із середини квітня райони почергово підключатимуться до необхідного реєстру. Першими будуть Бахмацький і Бобровицький райони.

Та вже цього тижня у тестовому режимі свої сили спробують у Городні, Мені і Талалаївці.

На зібранні також обговорювали і механізм забезпечення природним газом бюджетних установ області.

Облдержадміністрацією буде надано загальні рекомендації щодо складання актів у зв'язку з виникненням особливих соціальних обставин. Втім повністю врегулювати питання можна лише на законодавчому рівні, — зазначив Леонід Сахневич.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації