back

Чернігівщина активно долучається до Програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів»

16-02-2016 | 15:34

Сьогодні в облдержадміністрації пройшла зустріч команди підтримки Програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів» (CoM-DeP) з керівництвом Чернігівської області та міськими головами міст Ніжина, Прилук та Новгорода-Сіверського.

У заході взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, директор Департаменту економічного розвитку Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівник команди підтримки програми CoM-DeP Ян Вандерс, директор Чернігівського Регіонального відділення Асоціації міст України Федір Фесюн, а також очільники вказаних міст області.

Місцеві органи влади є найближчим урядовим рівнем для залучення громадян та узгодження суспільних і приватних інтересів. Рішення місцевих органів влади мають чинити позитивний вплив на якість життя (наприклад, доступні енергетичні послуги, чисте повітря) та економічну динаміку в місті. Міста, містечка та інші міські території відіграють вирішальну роль у зменшенні негативних наслідків зміни клімату, оскільки на їхню долю випадає понад 70% викидів СО2 у світовому масштабі, — наголосив Ян Ваандерс.

Як зазначив Федір Фесюн, на Чернігівщині підписали «Угоду мерів» або знаходяться на стадії її укладання 20 із 24 рад. Також він повідомив, що містам-підписантам будуть виділені кошти в розмірі 25 мільйонів євро.

Міські голови Чернігівщини розповіли про власні досягнення у сфері збільшення доступності енергії, створення робочих місць, поліпшення соціального та економічного добробуту. Для прикладу, очільниця Прилук Ольга Попенко повідомила, що місто бере участь у кількох програмах, які фінансуються Європейським інвестиційним банком. Також вона наголосила на тому, що місто має всі можливості, а головне — бажання для подальшого співробітництва з європейським партнерами.

У свою чергу Леонід Сахневич подякував координаторам програми ЄС «Демонстраційні проекти Угоди мерів» за допомогу у розвитку міст Чернігівщини та висловив надію на подальшу тісну та плідну співпрацю.







Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю ОДА