back

Президент України та Прем’єр-міністр Туреччини наголошують на стратегічному характері партнерства двох країн

16-02-2016 | 08:04

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу в рамках візиту глави турецького Уряду в Україну.

Глава держави відзначив інтенсивність контактів між Україною і Туреччиною, що підтверджує високий рівень стратегічного партнерства між двома країнами.

Президент наголосив на величезному потенціалі двосторонніх відносин у галузях безпеки, економіки, гуманітарній та соціальній сферах.

Сторони обговорили шляхи зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні та схожі виклики, яким доводиться протистояти обом країнам.

Прем’єр-міністр Туреччини наголосив на стратегічному характері партнерства між нашими країнами, назвав Україну «стратегічним союзником» та відзначив тісну взаємодію між двома кранами на міжнародній арені.

Президент України подякував Туреччині за тверду позицію на підтримку України та підтримку механізму деокупації Криму через двосторонні консультації та формат «Женева+» за участю Туреччини.

Глава Української держави подякував турецькій стороні за рішення виділити кредит у розмірі 50 мільйонів доларів США на фінансування загального фонду Державного бюджету України, а також передати Збройним Силам Україні укомплектований збірний наметовий польовий шпиталь.

Петро Порошенко та Ахмет Давутоглу обговорили підготовку до чергового, п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня, що має відбутися в Анкарі у березні цього року.

Прес-служба Президента України