back

Будь-яка перевірка — це допомога та стимул удосконалюватися, — Леонід Сахневич

15-02-2016 | 15:53

Сьогодні в облдержадміністрації було проведено робочу нараду щодо проведення перевірки Державною службою України з надзвичайних ситуацій стану цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб на території області.

У заході взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький, керівництво обласних управлінь, організацій, голови комісій з питань ТЕБ та НС, керівний склад апарату та підпорядкованих підрозділів обласного Управління ДСНС.

Профільна комісія розпочала свою роботу відсьогодні і працюватиме до 25 лютого. За цей час мають комплексно перевірити стан здійснення контролю за виконанням вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб в області.

Ті райони, у яких не встигне побувати комісія, оцінюватимуться звіти, подані до відповідних служб.

Як зазначив Олег Мельчуцький питання цивільного захисту населення повністю у компетенції місцевої виконавчої влади.

Для Чернігівщини актуальною є проблема тління торфу. На думку першого заступника Голови ДСНС України варто більше уваги приділити попереджувальним методам, зокрема зволоженню торф’яників. Адже превентивні заходи не лише заощадять кошти, а й вбережуть від фатальних наслідків.

Будь-яка перевірка — завжди додаткові можливості. Адже дає змогу побачити реальну картину з середини. До того ж виявлені помилки — підґрунтя для удосконалення роботи. Для Чернігівщини, як прикордонної області, надважливо втримати стабільність саме в питанні цивільного захисту населення, — акцентував Леонід Сахневич.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації