back

Навчання у школах відновлено. Проте необхідно бути готовими до другої хвилі грипу

11-02-2016 | 16:43

З початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ в області захворіло майже 110 тисяч осіб, з них понад 60 тисяч 700 дітей (більше половини хворих). Від грипу, ГРВІ та їх ускладнень з початку року зареєстровано 11 летальних випадків.

Протягом останнього тижня показники захворюваності пішли на спад. Наразі вони нижче епідпорогу на 32,4%. Тож у районах і містах області знято обмежувальні заходи та відновлено навчання в школах.

Проте і надалі продовжується постійний моніторинг ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ.

Міністерство охорони здоров’я попереджає українців про другу хвилю епідемії грипу. Це вже буде не сумнозвісний Каліфорнійський (свинячий) грип, а грип типу В/Фукет, грипу А-Швейцарія (Н3N2). Саме ці штами грипу, вважають спеціалісти, вже активізувалися, а критичного піку можуть досягти наприкінці лютого – на початку березня.

На щастя, ті штами, які ідуть на зміну Каліфорнійському грипу, менш небезпечні. Все ж, якийсь час циркулюватимуть усі три штами одночасно, а це може спричинити збільшення кількості хворих. Крім того, у вразливих груп населення (дітей до 5 років та людей віком понад 65 років, осіб з ослабленим імунітетом, людей з хронічними хворобами дихальних шляхів, цукровим діабетом та ожирінням) будь-які види грипу можуть викликати серйозні ускладнення.

До уваги громадян! За перших ознак хвороби звертайтеся до лікаря. Грип треба вчасно лікувати, інакше ускладнення можуть бути дуже серйозними.


За інформацією прес-служби
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації