back

Робоча поїздка голови облдержадміністрації до Коропського району

23-11-2011 | 15:11

23 листопада голова обласної державної адміністрації перебував з робочою поїздкою у Коропському районі.

В ході робочої поїздки він ознайомився з господарською діяльністю ФГ «Білі Роси» у с. Атюша, у смт. Короп – з виробничою діяльністю спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Агролісгосп». Також Володимир Хоменко відвідав центральний корпус, поліклінічне відділення комунального закладу «Коропська центральна районна лікарня» та ознайомився з ходом реконструкції харчового блоку лікарні.

Голова облдержадміністрації позитивно оцінив роботу, що проводиться керівництвом фермерського господарства «Білі Роси», яке не тільки піклується про розвиток агроформування, а й переймається проблемами села і району.

Агроформування займається як рослинництвом, так і тваринництвом. В господарстві працює 121 працівників. У сільгосппідприємстві утримується 730 голів великої рогатої худоби, які утримуються у тваринницьких приміщеннях на території Атюшівської сільської ради.

ФГ «Білі Роси» по поголів’ю великої рогатої худоби займає четверте місце, а по поголів'ю корів друге місце в районі. Валовий надій молока за 10 місяців 2011 року становить понад 1298 т (у 2,2 рази більше до відповідного періоду минулого року). Продуктивність дійного стада збільшилась на 2847 кг, або в 1,7 рази і склала 6833 кг.





Перебуваючи на лісогосподарському підприємстві «Агролісгосп» Володимир Хоменко відзначив, що дане господарство, яке є комунальною власністю районної ради, не тільки працює ефективно, але і дає можливість вирішувати соціальні проблеми для населення району, в першу чергу для вразливих верств населення по забезпеченню паливом, а підприємства району - діловою деревиною.

Підприємство опікується лісовими масивами площею 11048 га.

Основний напрямок діяльності – створення та вирощування високопродуктивних лісів, охорона їх від пожеж, шкідників та самовільних вирубок. Зайнятих на виробництві 130 чоловік, в тому числі 27 лісників.

У виробничій діяльності основна увага приділяється збільшенню випуску пиломатеріалів.

На даний час підприємство є одним із бюджетоутворюючих підприємств району.





Під час відвідання Коропської ЦРЛ голова облдержадміністрації Володимир Хоменко оглянув центральний корпус, який було побувало у 1977 році, поліклінічне відділення та ознайомився з ходом реконструкції харчового блоку лікарні.

На сьогодні у центральному корпусі лікарні зроблені ремонти всіх відділень, замінені вікна, проведений ремонт даху та порогу. Проведено реконструкцію покрівлі по периметру, замінені системи водопостачання та водовідведення, ремонт терапевтичного, хірургічного, дитячого та приймального відділень, операційного блоку, лабораторії.

У 2012 році планується провести реконструкцію поліклінічного відділення лікарні.





Прес-служба облдержадміністрації