back

Підвищення безпеки дорожнього руху в області: комплексний підхід та скоординованість дій

24-11-2011 | 17:12

Серед питань, що розглядалися під час розширеного засідання Колегії облдержадміністрації, окрему увагу було приділено питанню підвищення безпеки дорожнього руху в області.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, актуальність його розгляду зумовлена непростою ситуацією, яка склалася на дорогах області, адже стан аварійності на автошляхах викликає серйозне занепокоєння, адже за десять місяців поточного року на дорогах області загинуло 98 осіб, 620 отримали тілесні ушкодження.

Очільник області назвав вкрай незадовільною роботу по наведенню порядку у сфері пасажирських перевезень: незважаючи на численні перевірки та складені акти щодо виявлених правопорушень, продовжуються непоодинокі випадки недотримання вимог щодо проведення передрейсового медичного огляду водіїв та технічного огляду транспортних засобів перед виїздом на маршрут.

Занепокоєння викликає також стан організації перевезень шкільними автобусами – їх технічне обслуговування, ремонт та нецільове використання.

На рівень аварійності значно впливає стан автомобільних доріг та вулиць населених пунктів області.

Під час проведення перевірок вулично-дорожньої мережі області виявлено недоліки стану покриття автомобільних доріг на 24,5 тис.м2 та вулиць населених пунктів на 17,2 тис.м2, не відповідає вимогам нормативних документів зовнішнє освітлення на 38 ділянках автомобільних доріг та 47 ділянках вулиць населених пунктів.

В переважній більшості населених пунктів області зовнішнє освітлення відсутнє. Залишаються неосвітленими ділянки підходів до пішохідних переходів, зупинок маршрутних транспортних засобів, мостів та шляхопроводів. Як наслідок, у поточному році на території області в темну пору доби скоєно 602 дорожньо-транспортні пригоди, що становить 25% від їх загальної кількості. При цьому 58 осіб загинуло (59% від усіх загиблих) та 216 травмовано (35% від усіх травмованих).

«До трагічних наслідків призводить, перш за все, неузгодженість дій всіх відповідальних служб на початковому етапі. Для зниження рівня аварійності на автошляхах потрібен комплексний підхід та скоординовані дії. З метою підвищення безпеки дорожнього руху в області та задля забезпечення життєдіяльності підвідомчих територій у зимовий період всі ці питання мають бути розглянуті на засіданнях Колегій райдержадміністрацій із залученням фахівців відповідних служб. За підсумками розгляду – вжиті відповідні заходи», - наголосив Володимир Хоменко.









Прес-служба облдержадміністрації