back

Мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій та максимальна співпраця — головне завдання системи цивільного захисту області

09-02-2016 | 15:03

Як здійснювалися заходи з цивільного захисту у минулому році та що планують на поточний, говорили сьогодні на профільному зборі в ОДА.

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич,представники профільних структурних підрозділів та служб швидкого реагування.

Як зазначив Сергій Болдирев, у 2015 році вдалося забезпечити сталу роботу систем життєдіяльності населення. Загалом за минулий рік зареєстровано 3 414 надзвичайних подій і ситуацій.

Доволі довго область у напрузі тримала епідемія Африканської чуми свиней. Однак зараз ситуація контрольована та благополучна, що дає можливість реалізовувати продукцію та сировину як рослинного так і тваринного погодження на експорт.

Минулий рік був досить важким і у забезпеченні пожежної безпеки. Втім, пожежно-рятувальним підрозділам вдалося акумулювати власні сили та попередити великі втрати.

Крім того, частина особового складу обласного гарнізону цивільного захисту брала участь у заходах з гуманітарного розмінування територій на сході України.

— На сьогодні перед нами стоїть важливе завдання: не лише утримувати стабільну ситуацію в області у питанні цивільного захисту, а й створити матеріальний резерв всіх рівнів для запобігання виникненню і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, — зазначив Леонід Сахневич. — На порядку денному ще й забезпечення наявності відповідних служб реагування у новостворених громадах.

Перший заступник голови ОДА наголосив на важливості подальшої тісної співпраці усіх установ, служб та організацій.

Також на засіданні було вручено відзнаки облдержадміністрації за зразкове виконання службового обов’язку, високий професіоналізм та особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій надзвичайних ситуацій.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Бурдука
Сергія Володимировича

- старшого сапера групи піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області,  старшину служби цивільного захисту;

Шлікевича
Анатолія Миколайовича

- начальника Семенівського районного сектора Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, підполковника служби цивільного захисту.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Петренку
Віталію Васильовичу

- заступнику начальника – начальнику
1 державної пожежно-рятувальної частини (м.Чернігів) 1 державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, майору служби цивільного захисту;

Шапіру
Олегу Івановичу

- пожежному-рятувальнику
16 державного пожежно-рятувального посту (м.Борзна) 4 державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, рядовому служби цивільного захисту;

Шевченку
Володимиру Миколайовичу

- пожежному-рятувальнику
5 професійного пожежного поста
(смт Олишівка) 1 державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.