back

На виплату зарплат спрямовується понад 80% видатків міських та районних бюджетів Чернігівщини

05-02-2016 | 11:17

У січні поточного року доходи місцевих бюджетів Чернігівської області (без урахування трансфертів) склали 179,5 мільйонів гривень. Це на 66 мільйонів гривень, або ж на 58% більше, ніж у січні минулого року.

Домінуючу позицію у структурі доходів місцевих бюджетів обіймає податок на доходи фізичних осіб. Протягом січня його було отримано у сумі  104,5 мільйонів гривень — майже на 50% більше, ніж цього ж місяця у 2015 році. Аналогічно, на 37% зросли й надходження від плати за землю, які склали майже 24 мільйони гривень.

Питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Фінансові ресурси на Чернігівщині першочергово спрямовуються на оплату праці. Так, майже 82%  усіх видатків бюджетів районів та міст області у січні було скеровано саме на цей напрям. Загалом на захищені статті — понад 90%.

Станом на 1 лютого заборгованість із виплати заробітної плати склала   82,7 млн грн, у тому числі заборгованість за термінами виплат, що спливли, — 0,5 млн гривень.

Заборгованість буде погашатися у міру надходження власних доходів місцевих бюджетів, а також базової дотації, освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету.

 

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації