back

Засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації

20-10-2011 | 16:22

20 жовтня заступник голови облдержадміністрації, голова координаційної ради у справах дітей при ОДА Віктор Тканко провів чергове засідання координаційної ради у справах дітей. У його роботі взяли участь члени координаційної ради, заступники голів з гуманітарних питань Городнянської, Куликівської, Менської, Носівської, Ріпкинської, Чернігівської, Щорської райдержадмінстрацій, заступники голів Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад.

Учасники засідання обговорили стан виконання регіональної цільової Програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2011-2016 роки, затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 15 березня 2011 р., та стан соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Звертаючись до присутніх, Віктор Тканко акцентував увагу на тому, що питання захисту законних прав та інтересів дітей сьогодні перебуває на особливому контролі Президента України, про його значимість свідчить введення посади Уповноваженого з прав дитини при Президентові України. Також планується проведення Всеукраїнської наради під головуванням Президента України з питань захисту прав дитини.

Інформуючи про стан виконання регіональної цільової Програми розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2011-2016 роки начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько зазначила, що станом на 01.10.2011 року в області нараховувалося 2721 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з яких 1986 осіб перебували у сімейних формах виховання. Всього сімейними формами виховання охоплено понад 73% дітей, що на 2,3% більше у порівнянні з початком поточного року та вже перевищує результативний показник Програми на 2012 рік.

Вона запевнила, що організація роботи сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання дитячої безпритульності та бездоглядності і надалі перебуватиме в центрі уваги діяльності служб у справах дітей облдержадміністрації та її територіальних підрозділів на місцях.

Під час засідання голова координаційної ради у справах дітей при ОДА зауважив, що в деяких районах області робота по забезпеченню соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах ведеться не належним чином та потребує координації діяльності всіх структур, до повноважень яких належить здійснення соціального захисту дітей. «Увагу слід зосередити на проведенні профілактичних робіт та підвищенні кваліфікації усіх працівників відповідних служб у районах і містах області» - наголосив Віктор Тканко.

За підсумками засідання всім службам області, відповідальним за безпеку життя і виховання дітей дані протокольні доручення.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації