back

Інтерактивний центр запрошує на контрактну службу до Нацгвардії

02-02-2016 | 10:17

– У Національній гвардії України створили Інтерактивний центр прийому на контрактну службу. Його основне завдання – через Інтернет та ЗМІ шукати та залучати людей до служби на контракті у НГУ. До його завдань також відносять первинну вербувальну роботу, професійно-психологічний відбір, направлення на військово-лікарські комісії, робота з абітурієнтами вищів Нацгвардії. На сайті Інтерактивного центру також можна буде ознайомитись з критеріями прийому на контрактну службу. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів начальник відділу Управління кадрової роботи Національної гвардії України полковник Михайло Кардінал.

За його словами, з 2016 року заробітна плата за контрактом становитиме не менше 7 тисяч гривень. «Вона може бути збільшена за рахунок навантаження, посади, військового звання, вислуги років та служби у специфічному підрозділі НГУ», – додав він та пояснив, що і вимоги до таких кандидатів будуть вищими. Військовослужбовці також мають право навчатися у ВНЗ Національної гвардії для отримання вищої освіти. Військові, які володіють англійською мовою та мають відповідний доступ можуть брати участь у миротворчих операціях. «Кожен військовий за контрактом має можливість у подальшому зайняти офіцерські посади», – зазначив полковник Кардінал. Військова служба зараховується у стаж державної служби. Крім того, військовослужбовці застраховані державою на суму 600 тисяч гривень.

У цьому році у Нацгвардії планують прийняти на контракт 4 тисячі громадян. За січень 2016 року вже взяли 400 військових-контрактників.

Український кризовий медіа-центр