back

В області триває вакцинація проти поліомієліту

01-02-2016 | 13:39

Незважаючи на доволі несприятливу епідеміологічну ситуацію в області щодо захворюваності на грип та ГРВІ, розпочато черговий, вже третій, раунд профілактичної імунізації дітей від поліомієліту. За повідомленням заступника головного лікаря Чернігівської обласної дитячої лікарні Людмили Кривець, протягом найближчого часу вакцинуватимуть дітей віком від двох місяців до десяти років. Це повинно сприяти створенню у дітей стійкого імунітету проти захворювання.

– Цього разу щепленню підлягають майже 80 тисяч хлопчиків і дівчаток Чернігівщини. Для проведення третього раунду додаткової вакцинації проти поліомієліту заготовлена необхідна кількість вакцини французького виробництва, яка вже давно зарекомендувала себе як якісний препарат. Тому батькам для щеплення дітей слід звертатися до свого дільничного педіатра. Враховуючи, що зараз багато дітей мають ті або інші ознаки застудних хвороб, лікарі особливо уважно ставляться до попереднього обстеження маленьких жителів області. І в разі, коли наявні симптоми заважатимуть проведенню щеплення, воно буде відтерміноване, – зазначила Людмила Кривець.

Планується, що третій раунд вакцинації триватиме два тижні. Проте, зважаючи на епідситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ в країні та області, його тривалість може бути подовжено.

Лікарі звертають увагу, що епідемічні процеси стосовно грипу та ГРВІ не є протипоказанням для впровадження вакцинації проти поліомієліту.


За інформацією прес-служби
Управління охорони здоров’я облдержадміністрації