back

Чернігівщина – один із незаперечних вітчизняних лідерів в області культури та сучасної музейної справи

20-10-2011 | 14:13

Керівництво Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, що є найбільшим в Україні музеєм зарубіжного мистецтва, висловило щиру подяку голові Чернігівської обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку за підтримку та сприяння у проведенні на базі Чернігівського обласного художнього музею тематичного семінару для директорів художніх музеїв України „Музей як культурний осередок: досвід та інновації” у вересні поточного року.

Як зазначається у листі, що надійшов на адресу облдержадміністрації, Чернігів став третім містом, яке взяло на себе клопіт з організації навчань, а рівень підготовки (як організаційний, так і змістовний) і, відповідно, результати перевищили здобутки попередніх років.

„Поринувши в особливу культурну атмосферу чернігівського краю, відвідавши музеї міста та області ми вкотре переконалися в тому, що Чернігівщина є одним із незаперечних вітчизняних лідерів в області культури та сучасної музейної справи. Те, що роблять для презентації своїх унікальних колекцій та залучення громад Чернігівський обласний художній музей та Чернігівський обласний історичний музей є взірцем для інших музеїв України. І за це Вам, як керівнику області, наша велика шана і визнання, адже розвиток культури і, особливо, нові можливості державних музеїв, напряму залежать від розуміння та дієвої підтримки особистостей, які очолюють державні структури”, - йдеться у листі.

Також гаряче вітається підтримана Володимиром Хоменком ідея присвоєння Чернігівському обласному художньому музеєві імені визначного сина Чернігівщини, громадського та культурного діяча, благодійника, колекціонера Г.П. Галагана і створення на базі музею українського центру вивчення галаганівської спадщини.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації