back

Затверджено Програму економічного і соціального розвитку області на 2016 рік

28-01-2016 | 14:36

Учора на сесії обласної ради затверджено Програму економічного і соціального розвитку області на 2016 рік.

Основним завданням Програми є забезпечення спільних дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо створення умов для функціонування економіки та соціальної сфери, вирішення нагальних проблем.

Головною метою розвитку регіону у 2016 році визначено: покращення життєвого рівня населення регіону на основі стабілізації економіки через інвестиції в розвиток промислового та агровиробництва, створення сприятливого середовища для бізнесу, енергозбереження, підвищення рівня соціальних гарантій та поліпшення соціального обслуговування населення.

Досягнення поставленої мети буде забезпечено через реалізацію пріоритетів, які відповідають стратегічним цілям Стратегії сталого розвитку області на період до 2020 року. А саме:

1. Розвиток людського потенціалу.

2. Підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення стійкого економічного зростання.

3. Розвиток сільських територій.

Програма містить аналіз поточної ситуації, прогноз розвитку основних галузей економіки та соціальної сфери, визначає пріоритетні завдання та заходи органів виконавчої влади у всіх сферах, регіональні цільові програми, які будуть реалізовані в області, а також перелік пріоритетних об’єктів, фінансування яких може бути здійснене за рахунок бюджетних коштів та інших джерел.

У Програмі конкретизуються завдання на 2016 рік Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії сталого розвитку області на період до 2020 року, який був прийнятий депутатами на другій сесії обласної ради.

Основні макроекономічні показники, закладені в Програмі, розраховані на 2016 рік та на період до 2018 року – за двома сценаріями. Основну різницю між сценаріями формує, насамперед, інтенсивність стабілізації функціонування реального сектору економіки, наявність достатньої кількості енергоресурсів, тенденції валютного ринку, запровадження зони вільної торгівлі з країнами Євросоюзу та ситуація на інших зовнішніх ринках, швидкість та ефективність проведення реформ в усіх сферах суспільного життя.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку ОДА