back

Про стан моніторингу проблем довкілля

26-01-2016 | 12:29

— Вивчати стан довкілля області потрібно, передовсім, для упередження надзвичайних ситуацій — підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич під час засідання територіальної Міжвідомчої комісії з питань моніторингу довкілля.

За словами директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерини Тканко, попри загальний задовільний стан довкілля Чернігівщини, екологічні проблеми стосуються використання та збереження практично кожного природного ресурсу регіону.

З метою виявлення таких проблем, запобігання негативних екологічних ситуацій та інформування населення про стан навколишнього природного середовища в області функціонує система моніторингу довкілля. Моніторинг здійснюють Чернігівський обласний центр з гідрометеорології, Деснянське басейнове управління водних ресурсів, інші природоохоронні установи.

Як зазначалося на засіданні, найбільш болюче питання цього напрямку на Чернігівщині — велика кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, відсутність роздільного збору сміття, його утилізації та переробки. Непокоїть екологів недостатня кількість та потужність очисних споруд в області, що загрожує забрудненням водойм. На розв’язання даних проблем потрібні чималі кошти, і знайти їх мають не лише владні, а й підприємницькі структури.

Особливу увагу на засіданні було приділено екологічним дослідженням чернігівської річки Стрижень, проведеним фахівцями кафедри екології та охорони природи педагогічного університету.

Також було презентовано інтерактивну екологічну геоінформаційну систему області.

Докладно з даними моніторингу довкілля області можна ознайомитись на сайті Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації