back

Сосницький літературно-меморіальний музей О.П.Довженка святкує День народження

26-01-2016 | 11:50

23 січня – День народження музею! Снігова ковдра огортає затишну сільську хатину, де народився і провів дитинство геній українського народу, один з фундаторів вітчизняного кіномистецтва, Олександр Довженко.

Спокій і зимовий сон взяли стару хатину у свої обійми, і приходять до неї, певно, дивні і давні сни про всіх тих, хто виріс в її теплій пазусі, хто жив тут колись і вирушив з її порогу у далекі мандри по життю і безсмертю.

23 січня 1960 року гостинно розчинив двері перед першими відвідувачами Сосницький літературно-меморіальний музей О.П.Довженка. З того часу родинна хата Довженків і сам літературно-меморіальний музей прийняли десятки тисяч людей, яких вабила історія народження і життя Олександра Петровича і та дивовижна аура, в якій народився митець.

У чергову – 56 річницю – до музею завітали гості з Києва та Сосниччини: відомі діячі літератури, учителі та підростаюче покоління. Для своїх гостей колектив музею організував День відкритих дверей, тематичні екскурсії, стаціонарну виставку «Музей О.Довженка – візитна карта Сосниці». Відвідувачі залишили теплі записи у книзі відгуків та із задоволенням фотографувались біля пам’ятника і хатини режисера.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації