back

Створення сприятливих умов для надання адміністративних послуг — одне з головних завдань органів влади

26-01-2016 | 11:31

На цьому наголосив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, перебуваючи з робочою поїздкою у трьох районах області.

25 січня Леонід Сахневич відвідав Коропський, Сосницький та Щорський райони. У ході візиту він провів зустріч з представниками місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

На порядку денному — передача повноважень реєстрації майнових прав юридичних та фізичних осіб від управління юстиції до органів виконавчої влади. Зокрема на часі вирішення технічних питань — введення посад, створення архіву.

Головною метою такого реформування, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, є прискорення та спрощення процедури отримання адміністративних послуг і дозвільних документів, а також унеможливлення проявів корупції.

— На жаль, існуючий насьогодні у районах механізм надання адміністративних послуг має чимало проблем об'єктивного і суб'єктивного характеру,— зауважив Леонід Сахневич. — Система реєстрації майнових та речових прав перш за все має бути зручною для громадян.

Цього ж дня учасники обговорення оглянули приміщення, де можливе розміщення згаданої служби.

Також під час зустрічі було обговорено й інші актуальні питання. Зокрема узгоджувалися строки та форми фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту ряду об’єктів соціальної інфраструктури районів. Щодо цього питання представників місцевої влади консультував заступник директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури, начальник управління Сергій Ситник.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації