back

У 15-ти районах області відсутня заборгованість із заробітної плати

25-01-2016 | 17:08

Про ситуацію з погашенням заборгованості із заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах області станом на початок року говорили сьогодні на тематичній нараді в облдержадміністрації.

Члени тимчасової комісії обговорили причини виникнення заборгованості та можливі шляхи вирішення проблеми.

За даними моніторингу, станом на 1 січня цього року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати найманим працівникам становила 19 мільйонів гривень. Дані з урахуванням економічно неактивних підприємств.

Проте, як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, упродовж грудня минулого року суму боргу зменшено майже на чверть.

— Найбільшим боржником впродовж всього минулого року був і залишається на початок січня ПАТ «Чернігівбуд» та його структурні підрозділи. Варто зазначити, що серед сільськогосподарських підприємств області борги відсутні, — зазначив він.

У територіальному розрізі відсутні борги із виплати заробітної плати у підприємств 15 районів області – Бобровицькому, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Куликівському, Менському, Н.-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Семенівському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському, Щорському.

Відбулося зменшення боргів у місті Ніжині – за місяць на 43%.

У Прилуках за цей же період сума також зменшилася майже вдвічі.

Питання своєчасності виплати заробітної плати роботодавцями знаходиться на постійному контролі органів влади, зокрема і тимчасової профільної комісії, яку очолює перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації