back

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області підбив підсумки роботи за 9 місяців 2011 року

04-11-2011 | 14:33

4 листопада заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у нараді робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області, на якій підбили підсумки роботи за 9 місяців 2011 року.

На початку заходу Наталія Білоус оголосила наказ виконавчої дирекції Фонду, згідно з яким начальником управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області призначено Володимира Нашиванька.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Наталія Білоус привітала всіх присутніх з Днем працівника соціальної сфери та вручила Почесну грамоту обласної державної адміністрації начальнику відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Прилуки Олександру Кривороту.

Наталія Білоус подякувала працівникам Фонду за відповідальну і почесну місію опіки над тими, хто потребує допомоги від суспільства та побажала міцного здоров’я, добра і щастя, нових здобутків у благородній справі служіння людям.

Далі на засіданні підбили підсумки діяльності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області за 9 місяців 2011 року.

Як зазначалося, в області своєчасно та в повному обсязі здійснюються передбачені законодавством страхові виплати та надаються медико-соціальні послуги потерпілим внаслідок виробничого травматизму.

Станом на 1 жовтня 2011 року страхові виплати отримують 3588 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особи, які мають на це право в разі смерті потерпілого. За 9 місяців 2011 року потерпілим на виробництві та членам їх сімей управлінням виконавчої дирекції Фонду в області здійснено страхові виплати на суму 14 110, 6 тис. грн. Для відшкодування на централізованому рівні Пенсійному фонду України витрат, пов’язаних з виплатою пенсій потерпілим внаслідок трудового каліцтва, за 9 місяців 2011 року управлінням виконавчої дирекції Фонду в області прийнято до заліку 975,4 тис. грн. За час існування Фонду в області в 6 разів збільшився середній розмір щомісячної страхової виплати (з 72,47 грн. до 434,42 грн.).

У 2011 році управлінням виконавчої дирекції Фонду здійснювалась робота по лікуванню потерпілих на виробництві згідно договорами, укладеними з лікувальними установами та аптеками області. Спеціалісти відділу медичного обслуговування управління безпосередньо в лікарнях, з якими укладені угоди, перевіряли якість і повноту надання медичної допомоги потерпілим, тривалість лікування.

Всім потерпілим, які перебувають на обліку у відділеннях виконавчої дирекції Фонду області і мають ознаки реабілітації, МСЕК за участю спеціалістів управління складає індивідуальну програму реабілітації, яка в подальшому є підставою для отримання потерпілим медико-соціальних та побутових послуг .

Продовжується робота по санаторно-курортному оздоровленню інвалідів від трудового каліцтва та їх медичній реабілітації. За 9 місяців 2011року в санаторно-курортних закладах оздоровлено 63 інваліди внаслідок трудового каліцтва, яким згідно з висновком МСЕК визначена потреба в санаторно-курортному лікуванні. До кінця року в санаторно – курортних закладах заплановано оздоровити всіх 75 інвалідів, яким визначена в цьому потреба згідно з медичними висновками.

Відповідно до „Порядку забезпечення інвалідів автомобілями”, затвердженого Постановою КМУ від 19.07.2006 р. № 999, протягом 2007 – 2011 років забезпечено автомобілями 96 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, яким визначена в цьому потреба.

Зараз на обліку для отримання автомобілів перебуває 10 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, яким потреба в забезпеченні автомобілями визначена в 2010-2011 роках.

Управлінням виконавчої дирекції Фонду приділяється значна увага питанням профілактики виробничого травматизму та створенню сприятливих та безпечних умов праці на підприємствах області. Завдяки спільним зусиллям управління Держгірпромнагляду України по Чернігівській області, Федерації профорганізацій, організації роботодавців та управління виконавчої дирекції Фонду, в області склалася стійка тенденція до зменшення виробничого травматизму.

Крім того, управління виконавчої дирекції Фонду є одним із ініціаторів розробки обласної Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2008-2012 роки. Так, лише протягом 2011 року за кошти Фонду здійснено навчання 75 посадових осіб підприємств, установ та організацій області, які займаються питаннями охорони праці.

За 9 місяців 2011 року страховими експертами з охорони праці надано страхувальникам понад 760 консультацій, взято участь у роботі 136 семінарів та нарад, у проведенні 25 засідань за круглим столом. У засобах масової інформації розміщено 29 публікацій, здійснено 15 виступів по радіо та телебаченні, вивчено і поширено позитивний досвід профілактичної роботи на 33 підприємствах, прийнято участь у розроблені 111 комплексних та профілактичних заходів щодо підвищення безпеки виробництва, надана допомога в опрацювання та впровадженні системи управління охороною праці на 70 підприємствах, розповсюджено серед страхувальників 5840 екземплярів інформаційних листків, пам’яток тощо, постійно надаються підприємствам в електронному вигляді зразки інструкцій з охорони праці за професіями та видами робіт також здійснюються інші профілактичні заходи.

У поточному році страховими експертами з охорони праці проведено 919 перевірок стану профілактичної роботи та охорони праці на підприємствах та внесені роботодавцям обов’язкові для виконання подання в яких зазначено 6362 порушення законодавства про охорону праці.

В управлінні та відділеннях Фонду щоденно проводиться особистий прийом громадян .

Управлінням та відділенням виконавчої дирекції Фонду в м. Чернігові налагоджена конструктивна співпраця та взаємодія з міською громадською організацією інвалідів від трудового каліцтва. Завдяки проведенню спільних прийомів інвалідів з особистих питань, вирішенню конфліктних та спірних питань, які виникають у повсякденній роботі, за участю представників цієї громадської організації, - постійно зміцнюється довіра та повага до органів влади, зменшується кількість необґрунтованих скарг та нарікань громадян.




Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації