back

Міжрегіональна співпраця дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати своє партнерство - Глава держави

18-10-2011 | 16:10

Президент України Віктор Янукович переконаний, що ефективне міжрегіональне співробітництво сьогодні є тим інструментом, який дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати перспективні напрямки двостороннього партнерства.

Про це він заявив на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі у Донецьку. «Сьогодні міжрегіональне співробітництво - один із найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства», – зазначив В.Янукович.

За словами Президента, він та його російський колега позитивно оцінили суттєве зростання товарообігу між Україною та Росією, який цього року вперше в історії відносин наших країн перевищив 50 мільярдів доларів. «Великий внесок у цю справу роблять наші регіони. Міжрегіональне співробітництво виходить на цілком новий сучасний рівень», - сказав Глава держави.

Президент звернув увагу на обопільну зацікавленість сторін у нарощуванні взаємодії між регіонами. «Характерна для міжрегіонального рівня атмосфера прийняття рішень, я б сказав, набагато легша, ніж на рівні держав… Такий підхід до налагодження ефективних контактів має бути прикладом для центральних органів влади», - резюмував Віктор Янукович.

За інформацією прес-служби Президента України Віктора Януковича