back

Петро Порошенко і Крістін Лагард обговорили допомогу МВФ амбітним реформам в Україні у 2016 році

22-01-2016 | 07:58

Президент України Петро Порошенко у Давосі провів зустріч з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

Після зустрічі у коментарі для ЗМІ Глава держави висловив подяку керівникові МВФ за підтримку України в ці непрості часи. «Наша програма реформ розроблена спільно з Міжнародним Валютним Фондом та допомагає нам стабілізувати фінансову та банківську системи, реструктуризувати суверенний борг та продемонструвати, особливо на кінець року, амбітний Закон про бюджет, який базується на податковій реформі, інших заходах з реформування економіки та системи. Все це було надзвичайно ефективним», – відзначив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що зараз обговорюється наступний Меморандум з МВФ. «Ми досягли домовленості, і, з моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні в 2016 році, і я дякую за це Крістін Лагард», – сказав Президент.

У свою чергу, Крістін Лагард відзначила продуктивний характер розмови з Президентом. За її словами, під час зустрічі було обговорено розвиток економічної ситуації в світі та в Україні, хід реформ та бюджет на 2016 рік. «В нас була плідна розмова, яка допоможе, сподіваюсь, завершенню переговорів щодо Меморандуму, над яким працюють наші команди», – зазначила Директор-розпорядник МВФ та висловила сподівання на успішне завершення цього процесу.

Прес-служба Президента України