back

Вивезення отрутохімікатів з території області – на постійному контролі голови облдержадміністрації

17-10-2011 | 17:30

Під особистим контролем голови облдержадміністрації Володимира Хоменка в області продовжуються роботи по вивезенню непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин.

Проведено перезатарювання та підготовлено до вивезення понад 150 тонн отрутохімікатів у Городнянському, Менському, Ріпкинському, Щорському, Бахмацькому, Сосницьому та Ніжинському районах. 79 тонн непридатних для використання пестицидів і тари від них вже вивезено з Бобровицького району.

Проте проведена інспекція залишків отрутохімікатів у районах показала, що їх фактична наявність перевищує раніше заявлену кількість. Непридатні отрутохімікати втрачають своїх власників, перетворюючись на безхазяйні відходи і є однією з найбільших екологічних проблем в області.

У зв’язку з цим голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів чергову робочу нараду з керівництвом управління капітального будівництва облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції, Державного управління охорони навколишнього середовища в області та фірми-інвестора «S.I. Group Consort Ltd»(Ізраїль), яка займається затарюванням та утилізацією отрутохімікатів. В ході наради з інвестором досягнуто домовленості щодо стовідсоткового затарювання непридатних пестицидів і вивезення згідно з графіком за межі області.