back

Чернігівщина долучається до iGov

18-01-2016 | 17:33

Чернігівська обласна державна адміністрація активізує роботу з упровадження електронного врядування. Перший крок – надання публічних послуг в електронному вигляді.

«Як показує практика, досвід інших областей і недержавних організацій, запит суспільства на електронний формат будь-яких послуг є дійсно високим. Сучасні інформаційні технології потенційно дають змогу звертатися до органів влади, передавати й отримувати засвідчені копії, оформлювати довідки тощо заочно, через мережу Інтернет. Зрозуміло, що люди хочуть, аби така потенційна можливість використовувалася на практиці», – переконаний голова ОДА Валерій Куліч.

Загалом для спрощення отримання адміністративних послуг в Україні має діяти Єдиний державний портал. Проте наразі функціонує лише його пілотна версія, яка надає інформацію про порядок і механізми одержання послуг, однак громадянам все одно доводиться ходити за ними по державних установах.

Саме тому Чернігівська ОДА налагоджує співпрацю з розробленим волонтерами порталом публічних послуг iGov.org.ua, який працює вже зараз. Перша послуга, яка стала доступною на Чернігівщині — електронне звернення до голови ОДА. Подане через Інтернет, воно буде зареєстроване і розглянуте так само, як і паперове, але швидше і зручніше для заявника.

«Спектр публічних послуг, які надаватимуться жителям Чернігівщини через Інтернет, постійно розширюватиметься. Надалі ми плануємо підключити до iGov послугу з надання доступу до публічної інформації. Після погодження з Міністерством економічного розвитку — послугу з надання разової ліцензії на здійснення суб’єктами ЗЕД зовнішньоекономічних операцій. Зрештою ж, усі послуги, які надаються облдержадміністрацією та її структурними підрозділами, мають стати доступними в електронному вигляді. Для цього також уже зараз іде робота над створенням принципово нового сайту облдержадміністрації, який буде мати не лише інформативні, а й сервісні функції, надаватиме адміністративні послуги», – розповідає голова Чернігівської облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації