back

Безперебійний проїзд автотранспорту дорогами області – завдання № 1 для Служби автомобільних доріг

18-01-2016 | 16:18

Про особливості зимового утримання доріг загального користування області говорив сьогодні на прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Служби автомобільних доріг в Чернігівській області Володимир Гузема.

Він зазначив, що протяжність мережі автомобільних доріг загального користування в області складає понад сім тисяч сімсот кілометрів, з яких понад чотири тисячі шістсот кілометрів – місцевого значення.

Проведення експлуатаційних робіт у зимовий період здійснюють Чернігівський облавтодор, 17 філій та 10 райавтодорів, які оснащені мобільним корпоративним зв’язком. Працює 283 одиниці техніки. Проте такої кількості, за словами Володимира Гуземи, не достатньо, щоб утримувати одночасно усі дороги в ідеальному стані. Та й техніка застаріла, переважно 70-х – 80-х років, найновіша – 2007 року випуску.

Попри це Службою вживаються всі необхідні заходи, щоб забезпечити навіть під час великого снігу безперебійну роботу автодоріг області. Зокрема, діє порядок першочергового розчищення автошляхів за пріоритетністю їх значення. Заготовлено достатню кількість протиожеледних сумішей (50 тисяч тонн) та технічної солі (1 тисяча тонн). У випадках виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах області відпрацьовано чітку взаємодію Служби автомобільних доріг з управліннями Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Укртрансінспекції в області.

За словами Володимира Гуземи, взимку цього року не зафіксовано переривів та обмежень руху, відсутні дорожньо-транспортні пригоди. Навіть під час значних снігопадів, які пройшли останніми днями, чітка робота всіх відповідних служб забезпечила безперебійний проїзд автотранспорту дорогами області. Крім того, задля зручності водіїв на мережі автодоріг визначено 38 майданчиків для тимчасового відстою транспортних засобів. Детальну інформацію можна отримати на сайті Служби автомобільних доріг в Чернігівській області за посиланням:http://goo.gl/6z0M31

Говорили на прес-брифінгу також про утримання та ремонт доріг.

За інформацією Володимира Гуземи, у 2015 році дії Служби автомобільних доріг були спрямовані на експлуатаційне утримання доріг, безпеку дорожнього руху (влаштування розмітки, установка та ремонт дорожніх знаків, ремонт огородження). Здійснено також ямковий ремонт.

Вперше за останні 10 років в області залучено кошти обласного бюджету на суму 9,3 мільйона гривень, за рахунок яких ліквідовано понад сорок тисяч квадратних метрів ямковості на 69 автодорогах у 22 районах області.

Проте поточний та капітальний ремонти не проводились через відсутність фінансування.

Тож очільник Служби автодоріг області висловив сподівання, що у цьому році, зважаючи на збільшення видатків Державного бюджету на дорожників з 3,2 мільярда гривень до 6,5 мільярда гривень, все ж таки буде проводитись капітальний ремонт доріг.

Наприкінці брифінгу Володимир Гузема наголосив, що до кінця доби 18-го та на протягом 19-го січня по Чернігову та області очікується посилення вітру до 15 – 20 м/с, місцями сильний сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

До уваги мешканців області!

У зв'язку із складними погодними умовами Служба автомобільних доріг закликає водіїв бути уважними та обережними, пересуваючись автошляхами області, не виконувати ризикованих маневрів та підготувати свої транспортні засоби до зимової експлуатації. Необхідно чітко дотримуватись правил дорожнього руху, зокрема швидкісних режимів, інтервалу та дистанції. Це дозволить уникнути ускладнень у русі транспорту та не допустити виникнення дорожньо-транспортних пригод. У дні несприятливих погодних умов, по можливості, варто утриматися від поїздок на далекі відстані.

У разі виникнення проблемних ситуацій на автошляхах області, можна звертатися на цілодобові гарячі лінії Служби за телефонами: 661-893, 674-356, або ж за телефоном 101.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації