back

Схилімо голови перед пам’яттю Героїв!

18-01-2016 | 15:43

Щороку 29 січня на території області відбувається ряд заходів, спрямованих на гідне вшанування подвигу героїв бою під Крутами. Героїв, які стали зразком патріотизму для прийдешніх поколінь.

Такі заходи мають не лише обласне, а й загальноукраїнське значення. Адже саможертовність кількох сотень вояків започаткувала нову славетну сторінку історії України.

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з підготовки та відзначення пам’ятної дати, за головування першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича та за участі першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука, представників відповідних структурних підрозділів ОДА, служб та відомств.

Уже традиційно у день пам’яті пройде мітинг-реквієм на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут», відбудеться поминальна богослужіння та урочисте проходження військових, постійно проводитимуться екскурсії.

Втім, цього року одним з головних лейтмотивів урочистостей із відзначення подвигу Героїв Крут буде вшанування пам’яті бійців АТО, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Згадуватимуться загиблі студенти, котрі, як і їхні попередники майже 100 років тому, зі зброєю в руках мужньо боронили нашу Вітчизну, протидіючи російській військовій агресії в Луганській та Донецькій областях.

Тож 29 січня об 11.00 годині на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» (с. Пам’ятне Борзнянського району ) усі бажаючі мають нагоду схилити голови перед пам’яттю героїчних борців, які віддали своє життя за мирне майбутнє нашої держави.