back

Змінено порядок нарахування плати за послугу з централізованого опалення

18-01-2016 | 13:57

Нарахування за послугу з централізованого опалення для абонентів без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії з грудня 2015 року проводяться з урахуванням температури зовнішнього повітря.

Відповідна Постанова КМУ набрала чинності з 19 грудня 2015 року.

За розрахунками Мінрегіону та оцінками експертів, економія коштів для населення, що використовує централізоване опалення, може скласти 20%.

Обласними підприємствами теплоенергетики за грудень 2015 року було проведено для населення перерахунок вартості послуг з централізованого опалення з урахуванням температури зовнішнього повітря на суму понад 3 мільйони гривень.

Для нарахування плати за послуги з ЦО підприємствами використовуватимуться виключно офіційні дані Українського гідрометеорологічного центру (або іншої організації, що має право на представлення метеорологічної інформації).

У разі неналежного надання послуг з централізованого опалення та незабезпечення відповідної якості цієї послуги, виконавцями здійснюватиметься перерахунок плати за послугу.

Такий перерахунок здійснюватиметься після нарахувань.

Враховуючи те, що плата за послуги з централізованого опалення щомісяця буде різною, виконавці послуг з ЦО за підсумками опалювального періоду подаватимуть інформацію щодо перерахунків структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад. Таким чином здійснюватиметься перерахунок розміру призначених субсидій.

За повідомленням Департаменту ЖКГ,
регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації