back

Чернігівщина зміцнила «медичний оборонний рубіж» із допомогою латвійців

15-01-2016 | 13:10

Чернігівський військовий шпиталь поповнив матеріальну базу. Сьогодні за посередництва Товариства червоного хреста до закладу було доставлено сучасне медичне обладнання і медикаменти. Три апарати штучного дихання, щільова лампа для лікування поранень очей, ліки на суму близько 200 тисяч гривень. Допомоги майже на мільйон гривень надали громади Латвії.

Проект ініційовано Віце-президентом Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Наталією Романовою та підтриманий головою делегації Латвії в Конгресі Андрісом Яунсленісом. Очолювана ним Асоціація муніципалітетів Латвії у червні минулого року ухвалила рішення «Про надання допомоги Чернігівському військовому шпиталю». 67 міст Латвії підтримали проект і перерахували кошти на відповідний рахунок Товариства червоного хреста Латвії. На ці кошти й було придбано медичне обладнання та передано українському Товариству червоного хреста. Проект підтримувала та супроводжувала Чернігівська обласна державна адміністрація.

Сьогодні обладнання було передане шпиталю. Його встановлення та навчання лікарів здійснює латвійська фірма. Також у рамках програми найближчим часом планується придбання ще двох стерилізаторів для медичного обладнання. Нині, зокрема завдяки підтримці меценатів та закордонних партнерів, Чернігівський військовий шпиталь має сім операційних, укомплектованих усім необхідним обладнанням.



Прес-служба облдержадміністрації