back

Корисні подарунки отримала медицина Чернігівського району

15-01-2016 | 10:01

Початок нового, 2016 року, надовго запам’ятається медикам Чернігівського району, які отримали нове обладнання, санітарний автомобіль та велосипеди, вручення яких відбулося 12 січня у Чернігівському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги.

 В урочистостях взяли участь начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун, представники районної виконавчої влади та місцевого самоврядування, сільські та селищні голови, працівники сімейних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів Чернігівського району.

Враховуючи, що саме на первинну ланку припадає понад 80% звернень громадян, їй приділяється першочергова увага. Переважна більшість сімейних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів у районі забезпечені необхідним обладнанням для надання пацієнтам повноцінної первинної медичної допомоги.

 «Первинну медичну допомогу населенню району надають 33 лікарі та 124 середніх медичних працівників, – зазначив головний лікар КЗ «Чернігівський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги» Віктор Куниця.Спільно з керівниками сільських і селищних рад вживаються активні заходи з покращення матеріально-технічної бази закладів первинного рівня. За кошти, надані Радянськослобідською сільською радою встановлені конвектори опалення на фельдшерсько-акушерському пункті в с. Радянська Слобода. Закінчено капітальний ремонт Черниського фельдшерського пункту, проведений поточний ремонт Краснянського та Скорінецького фельдшерських пунктів, виготовлено проектно-кошторисну документацію на встановлення конвекторів та придбано 4 конвектори, наданих Краснянською сільською радою. За кошти, надані Халявинською сільською радою, придбаний та встановлений твердопаливний котел в Полуботківському фельдшерському пункті. За кошти Іванівської сільської ради проведений поточний ремонт Количівського фельдшерсько-акушерського пункту та встановлені енергозберігаючі вікна в Іванівській амбулаторії. Проведений поточний ремонт системи опалення Дніпровської сімейної амбулаторії, встановлений електричний бойлер для забезпечення амбулаторії гарячою водою.

Обласна та районна влада турбується про створення належних умов для роботи закладів первинної ланки. Придбане обладнання (електрокардіографи, холодильники, електронні ваги для немовлят, тонометри, велосипеди, комп’ютерне обладнання, бактерицидні опромінювачі та інше) стануть у нагоді нашим медикам».

А от найбільший подарунок отримала амбулаторія сімейної медицини у с.Киїнка. Тепер у її розпорядженні новенький санітарний автомобіль, придбаний за кошти місцевого бюджету, який значно полегшить роботу сімейного лікаря.

«Під постійною увагою Управління охорони здоров’я облдержадміністрації завжди буде знаходитись розвиток первинної медико-санітарної ланки, – підкреслив Петро Гармаш.Необхідно, щоб кожен мешканець найвіддаленішого населеного пункту відчував, що держава піклується про нього. І коли він це відчує, ми також матимемо задоволення від роботи».



За повідомленням Управління охорони здоров’я облдержадміністрації