back

Президент затвердив Закон про Державне бюро розслідувань

15-01-2016 | 08:03

Президент Петро Порошенко під час прес-конференції підписав Закон «Про державне бюро розслідувань».

«Незважаючи на те, що в мене є певні зауваження до цього процесу, Закон про державне бюро розслідувань надійшов мені на підпис. Я його підписую, і цим самим розпочинаємо процес, що слідства в прокуратурі вже не буде, і прокуратура буде обмежена лише справою представництва інтересів держави в суді», – сказав Глава держави.

Відповідаючи на питання щодо загрози зняття санкцій ЄС з чиновників режиму В.Януковича через ненадання українською прокуратурою доказів їхньої злочинної діяльності, Президент нагадав, що це стосується справ про корупцію, і, відповідно до законодавства, цим має займатися Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Особливо важливо було добитися незалежності розслідування та нагляду за слідством, зазначив Глава держави.

«Будь ласка, матеріали – в Антикорупційне бюро, прозоре розслідування, зняття недоторканності з усіх депутатів. І не будемо вибирати справи – Бойка чи не Бойка, а всіх корупціонерів до відповідальності за прозорою процедурою», – наголосив Петро Порошенко

Окремо Президент підкреслив необхідність судової реформи. «Бо часто справи, в тому числі і корупційні, знаходяться місяцями і навіть роками в судовому розгляді. А потім закриваються, скасовують арешт або домашній арешт», – зазначив Глава держави. Президент висловив сподівання, що до 2 лютого Верховна Рада проголосує в першому читанні за судову реформу і буде, нарешті, розпочатий процес оновлення суддівської гілки влади.

Прес-служба Президента України