back

Працівники структурних підрозділів облдержадміністрації вчились організовувати заходи з громадського обговорення владних рішень

14-01-2016 | 16:45

14 січня 2016 року директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван та працівники Департаменту провели навчання з працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, відповідальними за проведення консультацій з громадськістю.

Питання, які стали предметом розгляду учасників заходу, стосувались планування, анонсування заходів з громадського обговорення, доведення до громадськості інформації про їх підсумки.

Особлива увага була приділена забезпеченню відкритості та прозорості діяльності органу влади в цьому напрямку, висвітленню консультацій на веб-сайті облдержадміністрації, залученню громадськості до обговорення.

Була проаналізована практика використання різних форм громадського обговорення: електронних консультацій, зустрічей з громадськістю, засідань за «круглим столом» тощо.

Загалом у 2015 році у рамках консультацій з громадськістю облдержадміністрацією проведено 126 заходів, зокрема, оприлюднено 64 проекти рішень та проекти нормативно-правових актів, з них – 32 проекти розпоряджень голови облдержадміністрації 3 проекти звітів щодо стану виконання обласних програм, 6 проектів регіональних програм, зокрема проект програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області на 2016 рік, 15 проектів планів заходів, проект Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації