back

Обговорювали чергові зміни в оподаткуванні

13-01-2016 | 15:41

12 січня в актовому залі Прилуцької міської ради відбувся семінар-практикум на тему «Чергові зміни в оподаткуванні. Як використовувати їх на користь бізнесу».

Захід організовано і проведено фахівцями Центру підтримки підприємництва з участю начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Прилуцького міськрайонного управління юстиції Ірини Якименко.

Учасниками семінару стали представники як юридичних осіб так і фізичних осіб-підприємців, здебільшого бухгалтери. Кількість присутніх склала 90 осіб.

Під час семінару Ірина Якименко розповіла про новації щодо реєстраційних дій, пов’язані з новою редакцією відповідного Закону. Детально розглянули варіанти дій на час перехідного періоду, ознайомились із новими підходами щодо оплати адміністративних дій при проведенні державної реєстрації.

Юрист-консультант ЦПП, розповів про нові ставки єдиного податку, детально обговорив застосування нових місцевих ставок орендної плати за нерухоме майно. Ознайомились із новими підходами в оподаткуванні нерухомості та рухомого майна. Обговорювали мораторій на перевірки та ситуації, коли перевірки можуть проводитись.

На прикладах було розглянуто нові підходи в оподаткуванні заробітної плати. Вивчали і зміни, що відбулися в обчисленні єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб. Не оминули увагою і можливість підвищення заробітної плати і варіанти нарахування індексації.

Для тих, кого цікавлять зміни в нарахуванні заробітної плати, але не змогли взяти участь в семінарі, детальну інформацію розміщено на офіційному порталі www.pryluky.org в розділі “Центр підтримки підприємництва / корисна інформація».

Інформація викладена у вигляді демонстраційних матеріалів (слайд-шоу) з роз’ясненнями та прикладами.

Сергій Бутко, юрист-консультант ЦПП, Наталія Литвин, бухгалтер-консультант ЦПП