back

До Дня працівників харчової промисловості

13-10-2011 | 16:43

13 жовтня, напередодні Дня працівників харчової промисловості, з кращими представниками цієї галузі області зустрілися голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник. Вітаючи присутніх, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко відзначив провідну роль у забезпеченні продовольчими товарами населення як в Україні, так і в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була для людства однією з найважливіших.

Керівник області наголосив: сьогодні переробна галузь Чернігівщини представляє собою потужний виробничий комплекс, який налічує близько сотні великих та малих підприємств. Річний обсяг реалізації їхньої продукції складає понад шість мільярдів гривень. Крім того, переробкою сільськогосподарської продукції в районах займається понад чотириста малих суб’єктів господарювання.

Працівники харчової промисловості Чернігівщини забезпечують 10% загальнодержавного виробництва пива та жирних сирів, близько 9% макаронних виробів, понад 6% вершкового масла.

Вироблена продукція споживається не лише у більшості регіонів нашої держави, а й постачається у 32 країни світу.

«Важливо відзначити, що ефективна робота підприємств галузі обумовлена, передусім, високим професіоналізмом працівників, впровадженням нових технологій, розширенням асортименту харчових продуктів та підвищенням їх конкурентоспроможності.

Переконаний, що харчова промисловість області має великий потенціал і спроможна задовольняти різноманітні потреби населення у високоякісних продовольчих товарах», - зауважив Володимир Хоменко.

Від себе та всього депутатського корпусу працівників харчової промисловості привітав голова обласної ради Анатолій Мельник.

Кращім працівникам галузі було вручено відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.



















Прес-служба облдержадміністрації