back

У Чернігові рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку

06-01-2016 | 10:59

4 січня 2016 року о 16:14 год. до оперативно-координаційного центру управління ДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу однієї з квартир одноповерхового житлового будинку по вул. 1-го Травня у місті Чернігові.

На місце події оперативно прибули два відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Оцінивши складність обстановки, адже вогонь загрожував перекинутись на сусіднє помешкання, були викликані додатково ще два відділення вогнеборців.

На місці пожежі працювало 17 чоловік особового складу та 4 пожежні автоцистерни. Завдяки залагодженим та професійним діям рятувальників пожежу о 17:00 год. було локалізовано, а о 18:57 год. остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення стала відсутність безпечної протипожежної розділки між металевим димарем опалювального котла та дерев’яними конструкціями перекриття будинку.

Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 30 кв. м, пошкоджено майно господарів.

У зв'язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням утримувати прилади опалення у належному протипожежному стані та вчасно проводити їх ремонт.



За інформацією Управління Державної
служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області