back

Новорічні та Різдвяні свята продовжуються: вітали діток ще двох районів

05-01-2016 | 09:05

Вітання та подарунки у зимові святкові дні має отримати уся малеча. А особливо ті, хто обділений турботою рідних батьків.

Вчора, 4 січня, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько привітали ще 25 діток у Чернігівському та Щорському районах. Зокрема, це діти, які виховуються у дитячому будинку сімейного типу, прийомних родинах та проживають з опікуном.

- Щиро вірте у дива і вони обов’язково здійснюватимуться, — зазначив Леонід Сахневич, звертаючись до хлопчиків та дівчаток.

Перший заступник голови ОДА подякував прийомним батькам та опікунам за те, що не шкодують людського тепла. Адже, як відомо, чужих дітей не буває.

Також він наголосив, що облдержадміністрація робите все можливе, для комфортного життя таких родин.

Варто зазначити, що на початок поточного року в області з 2178 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплені сімейними формами виховання – 1948 осіб. Це майже 90%. Зокрема: 1479 – перебувають під опікою, піклуванням, у 210-ти прийомних сім'ях виховуються 333 дитини, а у 22 дитячих будинках сімейного типу виховується 136 дітей.

За результатами минулого року на Чернігівщині 36 дітей усиновлені громадянами України, 258 — влаштовані під опіку, піклування, 61 — у прийомні сім’ї (ПС) та дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ).

При цьому у 2015 році створено 5 ДБСТ та 19 ПС.














Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації