back

Новорічний подарунок від держави отримали лікарі Мени

31-12-2015 | 11:26

Учора, 30 грудня, на території Менської центральної районної лікарні відбулося урочисте відкриття чотириквартирного будинку. Це – закінчення першої черги будівництва житла для медичних працівників району.

В урочистостях узяли участь замовники й організатори будівництва: голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, начальник Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова районної ради Олександр Мисник, виконуючий обов'язки голови районної державної адміністрації Валерій Щукін та безпосередній виконавець робіт – керівник будівельної компанії ДП «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК» Віктор Вереша.

Головний лікар Менської центральної районної лікарні Петро Хомрач подякував очільникам області та району за всебічну підтримку при будівництві об'єкту, запевнив присутніх працівників охорони здоров'я в тому, що в 2016 році обов'язково буде введена в експлуатацію друга черга житла для медичних працівників району.

У виступах керівники області та району запевнили присутніх у своїй підтримці подальшої реалізації проекту, а також привітали з наступаючими новорічними святами.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручив ключі від квартир сім’ям медичних працівників – Тимошенкам і Колотилам. Почесні гості перерізали символічну червону стрічку і господарі вперше переступили поріг омріяного житла.

Ще дві квартири шукають своїх господарів! Для забезпечення належного рівня надання медичної допомоги Менська ЦРЛ запрошує на роботу лікаря-хірурга, акушера-гінеколога та анестезіолога. Тому адміністрацією було прийняте рішення – дві квартири «притримати» і виділити їх для залучених у район спеціалістів. Головлікар перепросив у нинішніх працівників лікарні, які потребують житла, але ще не отримали, і запевнив, що вони будуть ним забезпечені вже наступного року, після введення в експлуатацію другої черги. А поки, на переконання Петра Хомрача, затишне житло, може допомогти залучити в район необхідних людям фахівців.

Довідка:

Подія стала можливою, зокрема, завдяки активності районної влади. Для розв’язання житлової проблеми медиків була затверджена «Програма забезпечення житлом медичних працівників району на 2012 – 2016 роки». Її мета – забезпечення житлом медичних працівників, які уклали контракт із Менською ЦРЛ на 15 років.

У 2013 році була виготовлена проектно-кошторисна документація на будівництво двох двоповерхових чотириквартирних будинків.

У 2015 році на будівництво одного такого будинку виділено 2385516 грн., із них 2146964 грн. – із Фонду регіонального розвитку та 238552 грн. – із місцевого бюджету.

Після завершення тендерної процедури 3-го листопада 2015 року було укладено договір з переможцем торгів ДП «УкрСіверБуд» ЗАТ «ДСК».

Фактично зведення житла для медиків розпочалося 12 листопада, а завершилося 24 грудня.

У 2016 році планується будівництво аналогічного чотириквартирного двоповерхового будинку.

Починаючи з 2008 року, до Менської ЦРЛ після закінчення навчання в інтернатурі, до роботи приступили 26 лікарів-інтернів і молодих спеціалістів. За місцем призначення залишилося працювати 7 молодих спеціалістів, тобто кожен четвертий.



За повідомленням завідуючого сектором інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Менської РДА В.М. Оліфіренко