back

Сільськогосподарській дорадчій службі в області бути

25-12-2015 | 08:30

Вчора, 24 грудня заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя та директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня зустрілися з президентом Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Романом Корінцем.

Мета зустрічі — відновлення роботи сільськогосподарської дорадчої служби на Чернігівщині. Адже відповідно до законодавтсва дорадництво сприяє покращенню добробуту сільського населення та розвитку сільської місцевості через підвищення рівня знань і вдосконалення практичних навичок сільського населення та сільськогосподарських товаровиробників, задоволення та захист соціальних, економічних, фахових та інших спільних інтересів.

Роман Корінець зазначив, що дорадчі служби відіграють важливу роль не лише в розвитку малого та середнього бізнесу в аграрному секторі, а й у визначенні європейської перспективи нашої країни.

Сторони дійшли порозуміння щодо необхідності розвитку сільськогосподарської дорадчої служби в області та обговорили шляхи реалізації даного питання.

Як було зазначено під час обговорення, пріоритетними напрямами розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності на Чернігівщині, особливо на початковому етапі, є участь у розробці і виконанні цільових державних та регіональних програм інформаційно-консультаційної підтримки агровиробників. Також залучення проектів міжнародної підтримки з метою розвитку кооперативного та фермерського руху і безпосередньо надання консультацій малим та середнім сільгосптоваровиробникам.

Для чернігівських аграріїв у сучасних умовах питання створення мережі сільськогосподарських дорадчих служб є дуже важливим. Тому облдержадміністрація буде всебічно сприяти її розвитку, — наголосив Сергій Биконя.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку ОДА