back

Чи забезпечено ґендерну рівність в органах влади Чернігівської області

24-12-2015 | 17:48

24 грудня 2015 року Чернігівською міською громадською організацією «Юридична клініка “Бона Менте”» проведено навчальний тренінг для жінок, які працюють на посадах державних службовців в органах виконавчої влади Чернігівської області.

Це стало можливим завдяки проекту «Забезпечення ґендерної рівності в органах влади Чернігівської області», який реалізується громадською організацією у рамках виконання обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2011—2015 роки «Чернігівська громада».

Метою проекту є визначення проблем дискримінації в органах місцевого самоврядування та на держаній службі, забезпечення ґендерної рівності в державному секторі та сприяння соціальній й політичній активності жінок.

На початку тренінгу керівник проекту Вероніка Рибак презентувала підсумки анкетування та статистичного дослідження щодо кількості та статусу жінок, що працюють на державній службі у Чернігівській області.

— Як показало дослідження, нерівномірне співвідношення чоловіків і жінок свідчить про недостатню увагу керівників до забезпечення ґендерної рівності при підборі кадрів, під час процедури призначення та при формуванні кадрового резерву на заміщення вакантних посад державних службовців, — зазначила Вероніка Рибак.

Олександр Назаренко, керівник громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ», головний редактор Менської районної газети, у своєму виступі зробив акцент на проблемах ґендерної дискримінації серед ЗМІ та на використанні в роботі засобів медіа, зокрема соціальних мереж. Після чого були проведені практичні навчання.

Про юридичні аспекти захисту своїх прав під час проявів дискримінації розповів Володимир Ковальчук, юрист навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, уповноважений з гендерних питань.


 


 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації