back

Визначаються пріоритети розвитку області на наступний рік

24-12-2015 | 16:29

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч підписав розпорядження «Про проект Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік».

Проект розроблено Департаментом економічного розвитку разом з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади в області, райдержадміністраціями і виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення у відповідності до вимог законодавства. В основу Програми покладені основні положення Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року.

Програма містить основні прогнозні показники економічного та соціального розвитку області на 2016 рік, які базуються, у першу чергу, на намірах господарюючих суб’єктів, враховують існуючі тенденції соціально-економічного розвитку регіону та прогнозні показники економічного і соціального розвитку України.

Головною метою її виконання визначено покращення життєвого рівня населення регіону на основі стабілізації економіки через інвестиції в розвиток промислового та сільгоспвиробництва, створення сприятливого середовища для бізнесу, енергозбереження, підвищення рівня соціальних гарантій та поліпшення соціального обслуговування населення.

Проект Програми вже розглядався на зборах Громадської ради при облдержадміністрації. Проте його громадське обговорення триває.

Ознайомитись з проектом Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік та обласними галузевими програмами можна на сайті облдержадміністрації у рубриці «Консультації з громадськістю».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації