back

Віктор Тканко зустрівся з радником Посольства Республіки Куба в Україні

12-10-2011 | 09:58

У рамках проведення україно-кубинських днів у місті Чернігові 12 жовтня відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Віктора Тканка з радником Посольства Республіки Куба в Україні паном Еміліо Певіда Пупо, на якій обговорювалися питання україно-кубинського співробітництва.

Віктор Тканко ознайомив гостя з основними напрямками соціально-економічного та культурного розвитку Чернігівщини, зазначивши, що наш регіон готовий до взаємовигідного співробітництва.

Він подякував кубинському уряду та народу за надання допомоги у лікуванні та оздоровленні 136 дітей Чернігівщини, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Під час зустрічі Віктор Тканко акцентував увагу на можливості налагодження співробітництва у галузі охорони здоров’я, адже на Кубі у сфері медицини та фармакології працюють висококваліфіковані фахівці.

Також заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що на сучасному етапі можливості співробітництва між країнами значно зростають, що особливо актуально напередодні візиту Президента України Віктора Януковича на Кубу, де наприкінці жовтня відбудеться двосторонній торгово-економічний форум.

Радник Посольства Республіки Куба в Україні пан Еміліо розповів про позитивні зрушення, які відбулися в економіці країни за останні роки. Він зазначив, що на Кубі створений потужний потенціал в області медицини, туризму і науки та висловив сподівання, що візит Президента України до Куби дасть поштовх у розвитку більш тісного двостороннього співробітництва. Також пан Еміліо поділився приємними враженнями від перебування в Чернігові.




Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації